Brei clinics

Beste brei kwt-ers,

Helaas, net toen we wilden starten met het brei kwt werden we getroffen door de coronavirus crisis. We moeten nu alles op afstand van anderhalve meter van elkaar doen en dus gaan we online met de brei clinics van Juf Marianne en Juf Miek. Je leert in korte tijd om een koord te maken en steken op te zetten om vervolgens in de volgende les recht  te leren leren breien en vervolgens ook averechts. Juf Marianne kan je daarbij niet helpen zoals ze dat vorig jaar nog deed (zie foto) en daarom moet je nu goed naar het filmpje kijken.

Ga voor de brei clinics naar: http://www.montessoriacademie.nl/brei-clinics/

Literair café

Helaas heeft het Literair café geen doorgang kunnen vinden vanwege het coronavirus. We gaan Arie van Ede vragen of hij een online presentatie wil maken van zijn boek en het interessante onderwerp dat hij bespreekt. We gaan het zien….

Spaans voor 2e jaars

Heb je in het verleden Spaans voor beginners gedaan op de Montessori Academie? Zou je graag nog wat meer willen leren? Dan kun je je hieronder opgeven voor een korte cursus voor 2e jaars, het vervolg op de beginnerscursus. Het maakt niet uit hoe lang geleden je de beginnerscursus hebt gedaan, als je het materiaal nog hebt ben je zo weer helemaal bij. De afspraken met de docent moeten nog worden gemaakt dus we weten nog niet wanneer precies de cursus van start gaat, maar de kosten zullen ongeveer hetzelfde zijn als de beginnerscursus, dus 80 euro inclusief lesmateriaal.

Vraag inlichtingen bij mevrouw Makovitz of schrijf je gelijk hieronder in:

De Dag van de Jonge Jury

Op deze dag wordt de enige publieksprijs voor het beste jeugdboek, de Prijs van de Jonge Jury, uitgereikt aan de schrijver van het boek dat de meeste stemmen van jullie krijgt. Dit unieke eendaagse festival keert jaarlijks terug en draait volledig om schrijvers en jeugdliteratuur. Verschillende schrijvers geven interviews, signeren boeken en lopen rond, zodat jullie lekker makkelijk met je favoriete schrijver in contact kunnen komen. Ook zijn er workshops, voordrachten, verschillende activiteiten in de gangen en is er altijd weer een te gek podiumprogramma. De Dag van de Jonge Jury is woensdag 3 juni 2020. Vanaf februari zullen verschillende docenten van de sectie Nederlands tijdens de KWT aandacht besteden aan de genomineerde boeken.

  • voor wie: 25-30 brugklassers en tweedeklassers die van lezen houden
  • kosten:kaartje voor de treinreis naar Utrecht: ca. € 21,00

Schrijf je hieronder in:

Winter kwt’s

Wat is dat nou toch jammer dat de school dicht is gegaan, net toen we met deze serie kwt’s wilden beginnen. Het is helaas niet anders. Wat de Academie in de aanbieding heeft zijn brei clinics. Ga daarvoor naar de breipagina. Zodra deze brei clinics zijn georganiseerd gaan we kijken of we iets dergelijks kunnen doen met programmeren. Tenslotte komt er ook nog een borduur clinic, zodat je bijvoorbeeld je mondkapje kun decoreren met je eigen naam of een mooi logo.

Tutoraat

Mevr. Makovitz is op zoek naar tutoren. Zit je in de bovenbouw en ben je heel goed in een bepaald vak, geef je dan op bij haar als tutor. Het zou zelfs kunnen zijn dat je in aanmerking komt voor de titel SUPER TUTOR!

Als je vragen hebt neem dan contact op met mevr. Makovitz. Je kunt haar vinden in haar lokaal op de 4e verdieping of je stuurt haar een mail mkv@rml.nl. Je kunt je uiteraard ook direct aanmelden door onderstaand formulier in te vullen.

Kook KWT is vol!

Helaas, je kunt je niet meer inschrijven voor het kook KWT. De belangstelling was zo groot dat we alle plekken snel bezet hadden.

Je kunt je nog wel op de lijst laten zetten voor het vervolg in januari/februari. Daarvan is nu nog niet bekend wanneer het start en wat we allemaal gaan maken. Dat lees je in de kerstMAM van eind december.

Als je onderstaand formulier invult heb je in ieder geval plek voor de volgende kook KWT.

Cursus Spaans voor beginners

Na de toetsweek begint de cursus Spaans voor beginners. De eerste les is op donderdag 14 november om 16.00 uur in lokaal 406. De kosten voor 8 lessen van een uur zijn 10 euro per les, dus 80 euro, inclusief lesmateriaal. Je moet je wel eerst even inschrijven voor de cursus. Doe dat hieronder.

Cursus Chinees

Ook dit jaar weer organiseert de MA de cursus Chinees. De cursus die op maandag 18 november zou beginnen is helaas niet doorgegaan. We zitten echter niet bij de pakken neer en bieden dezelfde cursus aan voor het voorjaar 2020. Je krijgt dan 15 lessen van een klokuur. De kosten zijn 150 euro. Het boek, Chinees, een makkie! kost 39,95 en kan zelfstandig worden besteld.

Er moet echter bij worden vermeld dat we dan geen cursus voor gevorderden kunnen organiseren.

Vul hieronder het formulier in: