Inschrijving Cambridge cursus 2019/2020

De Cambridge Advanced English course is een dure cursus waar je ouders voor moeten betalen. We willen dan ook zeker weten dat je ouders er mee eens zijn dat je de cursus gaat volgen. Lees daarom allereerst wat de cursus inhoudt en wat de kosten ervan zijn:

https://www.montessoriacademie.nl/cambridge-advanced-english-certificate/

Als je alles met hen hebt besproken mag je je hieronder inschrijven door het formulier in te vullen. Je ouders krijgen dan ook nog een formulier ter ondertekening zodat zij weten dat je je aan de cursus hebt verbonden. Je inschrijving komt bij mevrouw Faulkner terecht. Als je nog vragen hebt, schroom dan niet om bij haar langs te gaan of haar een mailtje te sturen: cambridge@rml.nl.

Fietsen voor Malawi

Op maandag 13 mei speelt een select gezelschap van oud RML medewerkers en leerlingen Fietsen voor Malawi, een toneelstuk geschreven door Nathan Vecht in het dramalokaal van het RML. De aanvang is om 17.00 uur. Kaarten kunnen via onderstaand formulier worden gereserveerd. Dit is het puikje van jarenlang eenakter opleiding onder leiding van oud rector en docent Nederlands Hans Luyendijk. Mis het niet!

Sri Lanka Support

Wil jij jezelf aanmelden ? 

Functieomschrijving:
– met een team geld inzamelen voor de reis naar Sri Lanka.(Denk aan activiteiten verzorgen rond het geld inzamelen.)
– op reis naar Sri Lanka om daar op scholen Engelse lessen te verzorgen.
– mensen uit Sri Lanka ontmoeten en hun cultuur leren kennen.

Wat we van je verwachten:
– eigen inbreng: jouw vliegticket. De overige kosten worden als groep ingezameld.
– in schooljaar 19/20 zit jij in leerjaar 3, 4 of 5 en niet in een examenjaar.
– je kunt goed communiceren in het Engels, maar dat hoeft niet vlekkeloos.
– je bent initiatiefrijk.
– je hebt affiniteit met de doelstellingen van SLS.
– je schoolresultaten zijn ruim voldoende, je hebt een goed overgangsrapport.
– je bent sociaal-vaardig en een teamspeler.

Wat we verwachten in je motivatiebrief:
– wat is jouw inbreng?
– wat wil je leren tijdens de reis?
– waarom denk jij de geschikte kandidaat te zijn?

Ben je geïnteresseerd? Dan willen we graag het volgende van je:

  • Schrijf in je sollicitatie in het onderstaand formulier wat jouw inbreng zal zijn.
  • Wat je wilt leren tijdens de reis.
  • Waarom jij denkt een goede kandidaat te zijn.
  • Vraag aan je mentor, coördinator of vakdocent om een brief van aanbeveling te schrijven voor jou. Kopieer de tekst en plak het in het  onderstaande formulier.

Doe dit vóór: VRIJDAG 8 MAART!
Springt jouw brief eruit dan zul je vanzelf een uitnodiging ontvangen voor een sollicitatiegesprek met de begeleiders.

SUCCES!

Ga naar www.rml.nl/sls om je in te schrijven.

Vleugelavond

Op 14 maart 2019 gaan de deuren van de aula weer open voor de traditionele Vleugelavond. Erkend-, gekend- en ongekend talent zal zijn/haar best doen om ons, medeleerlingen, docenten en ouders, trots te laten zijn dat wij aan de zijde van deze jonge mensen door de school mogen lopen. Later zullen we kunnen zeggen: “ik heb hem/haar nog zien spelen op de Vleugelavond toen hij/zij nog op de middelbare school zat….”  Mis het dus niet. Had je mee willen doen maar heb je je nog niet opgegeven, doe dat dan snel door onderstaand formulier in te vullen.

Italiaans voor beginners=afgelast

Het is ongelooflijk spijtig, maar de cursus Italiaans kan geen doorgang vinden. Er zijn te weinig inschrijvingen om een kwt mee te kunnen vullen. Als we de lessen naar het einde van de dag schuiven blijven er waarschijnlijk nog minder cursisten over.

Volgend schooljaar kijken we opnieuw of we de cursus kunnen aanbieden.

Spaans voor beginners

Ook dit jaar wordt de beginnerscursus Spaans georganiseerd. Onze Colombiaanse gastdocente is weer bereid om onze leerlingen mee te nemen in een 12 tal wervelende lessen. Zij leren hoe zij zich moeten uitdrukken in het Spaans als ze daar op vakantie zijn en een woordje willen meespreken. Natuurlijk kun je niet na 12 lessen vloeiend Spaans spreken, maar een eenvoudige conversatie in het Spaans behoort zeker tot de mogelijkheden.

Schrijf je in bij mevr. Makovitz (mkv@rml.nl) of vul het onderstaande formulier in. Wacht niet te lang want met 25 cursisten is de les vol.

Brei-kwt (bijna vol!)

Op vrijdag 8 maart en woensdag 13 maart wordt tijdens het KWT het brei-kwt gegeven. Iedereen is welkom maar we hebben een maximum van 30 inschrijvers. Wees er dus snel bij. Je kunt je opgeven door onderstaand formulier in te vullen. Let op: iedere keer dat je op de knop drukt gaat er een email naar de Academie. Houd het dus bij 1 keer. Als je na 2 dagen nog steeds geen bevestigingsmail hebt gekregen mag je nog een keer het formulier versturen.

Schrijfworkshop (vol)

De afgelopen drie jaren gaven schrijfsters Sanneke van Hassel, Daphne Huisden en Bianca Boer workshops ‘ het schrijven van korte verhalen’ voor leerlingen uit de bovenbouw. Omdat deze workshops door leerlingen als inspirerend werden ervaren, hebben we dit jaar weer een schrijver gevraagd leerlingen uit de bovenbouw te begeleiden bij het schrijven van korte verhalen. Dit jaar zal Raoul de Jong de schrijflessen geven.

Raoul de Jong (Rotterdam, 12 maart 1984) is een Nederlands auteur, columnist, programmamaker en danser. Zijn werk kenmerkt zich door een humoristische, autobiografische en spirituele toon.

De Jong debuteerde in 2005 met de roman Het leven is verschrikkulluk!, dat deels was gebaseerd op zijn leven tijdens zijn eindexamenjaar in Rotterdam. Zijn tweede roman, Stinknegers, verscheen in 2006. Voor dit boek reisde hij 4 maanden door West-Afrika in opdracht van Plan Nederland. Met Stinknegers won hij de Dick Scherpenzeel Prijs. Verder schreef hij It’s Amaaazing (2006), Miracoloso (2008) en De grootsheid van het al (2013)

Zie ook: www.raouldejong.nl

Wanneer: dinsdag 18 december en dinsdag 21 januari van 9.15 uur-10.40 uur.

Voor wie: 20-25 leerlingen uit de bovenbouw.

Aanmelden: bij mevrouw Van Kleef. Let op: vorig jaar was de cursus zeer snel volgeboekt!

Kosten: €25 p.p.

Je mag mevrouw Van Kleef mailen: klf@rml.nl of vul het formulier hieronder in:

 

Twaalf verbaal sterke Montessorianen gezocht! Vol!

Wie wil er de eer van het RML verdedigen bij het Nederlands Kampioenschap Debatteren? 

Het NK Debatteren voor Scholieren bestaat al eenentwintig jaaren is uitgegroeid tot het grootste parlementaire debattoernooi van Nederland. Meer dan honderd scholen gaan jaarlijks op dit toernooi de verbale strijd met elkaar aan om te bepalen wie zich een jaar lang debatkampioen van Nederland mag noemen.

Op vrijdag 12 oktober vindt de training op school plaats. Na deze training gaan we ons gedegen voorbereiden op de voorronde van vrijdag 16 november.

Mochtenwe bij de voorronde genoeg punten scoren dan mogen we door naar de finale op een zaterdag aan het begin van 2019.

 Voorwaarden om deel te mogen nemen aan dit team van debaters:

Je zit in H4 /V4 /V5

-Je bent beschikbaar op vrijdag 12 oktober, vrijdag 16 november en op een zaterdag in januari of februari (nader te bepalen datum).

-De kosten bedragen: 10 euro voor deelname en je betaalt zelf de ov-reiskosten op alle drie de reisdagen (Gorinchem en Leiden).

Wie het eerst komt, het eerst maalt! Meer weten?  Mail: pts@rml.nl

Deze activiteit zal onderdeel uitmaken van de Montessori Academie

Geef je op door onderstaand formulier in te vullen:

Thema KWT KOKEN is vol!

Thema KWT KOKEN

Melk komt van de koe en vis komt uit zee. Maar waar komt de rode saus vandaan die over je spaghetti zit? Uit een pakje van de supermarkt? Is een biefstuk vierkant en verpakt in plastic? Hoe zit dat eigenlijk met ons eten? Wat eten we nu eigenlijk precies? Als jij het leuk vindt om rode spaghettisaus te maken en te leren hoe je zelf pasta kunt maken om je zelfgemaakte rode saus op uit te proberen, kom dan naar de 3 thema KWTs in november. Dan leer je hoe iets van de grond tot op je bord in elkaar zit. Dit staat er op het programma:

KWT 1 (vrijdag 16 november)  – het maken van een vinaigrette (een chique woord voor ‘slasaus’) en het zelf maken van mayonaise.

KWT 2 (vrijdag 23 november) – het maken van een sugo di pomodoro (de rode spaghettisaus die over de pasta gaat).

KWT 3 (vrijdag 30 november) – zelf pasta maken. We kneden het deeg met de hand en naar eigen inzicht kun je er lasagnabladen van maken, fettucine of pappardelle. Heerlijk met de rode saus die je vorige keer hebt gemaakt! Het kan zijn dat we je vragen de pastamachine uit je ouders keukenkastje mee te nemen, maar die komt er uiteraard weer schoon in terug.

 

 

Helaas kun je je voor deze serie niet meer opgeven. De Academie gaat kijken of er een tweede reeks georganiseerd kan worden. Daar kun je je wel vast voor opgeven: