Cursus Presenteren

Een goede presentatie kunnen geven is niet zo makkelijk, maar het is te leren. Het is ook heel belangrijk dat je dat leert. Als je denkt dat presenteren voor de popiejopies makkelijker is dan heb je het fout. Een goede presentatie begint bij het beheersen van je onderwerp. Daar is van alles aan te doen. Steeds meer vakken vragen van je dat je een goede presentatie kunt geven en later, in je professionele leven, zul je vaker dan je lief is in het openbaar moeten spreken. Op het RML moet iedere V5 en examenkandidaat een behoorlijke presentatie kunnen geven. De eersten bij de Meesterproef bij CKV en de werkweek in Parijs of Berlijn, terwijl leerlingen uit H5 en V6 hun profielwerkstukken moeten kunnen presenteren aan ouders en vrienden. Tijd dus voor een cursus. De Montessori Academie organiseert vanaf de maand oktober 2018 de cursus Presenteren tijdens 3 achtereenvolgende KWTs op vrijdag in lokaal 408. Na 3 lessen ontvang je officieel een certificaat dat zegt dat je de cursus hebt gevolgd. Dat heb je nodig om de Meesterproef bij CKV in V5 te kunnen doen. Als je in 5 Atheneum zit kun je ook gewoon tijdens de les CKV de cursus volgen, maar als je liever dezelfde lessen tijdens KWT volgt heb je hier dus een keuzemoment.

In de maand december wordt dezelfde cursus gedaan maar dan in het Engels. Let wel, alles is dan in het Engels en ook je opdrachten zijn dan in het Engels. Er wordt dan dus van je verwacht dat je je 2 minuten-presentatie in het Engels doet. Uitdaging!

Doe je mee dan kun je je hier inschrijven. Je krijgt instructies hoe je je op de juiste manier in de KWT kunt inschrijven.