Wisselend aanbod

MA Poster algemeen
De Montessori Academie biedt tal van wisselende, korte cursussen en workshops aan. Het aanbod is zeer divers.

De korte cursussen worden om de maand in het Montessori Academie Magazine (MAM) bekendgemaakt. Iedere leerling van het RML en zijn/haar ouders/verzorgers krijgen via de mail de MAM toegestuurd. Houd het in de gaten en meld het een van de coördinatoren als je de MAM niet hebt gekregen.

Gitaarspelen, filosofie, “ontwerp je eigen kamer”, Italiaans en Spaans zijn voorbeelden van cursussen die in het verleden gegeven zijn. Bij de korte cursussen kunnen we inspelen op de wensen van de leerlingen. Zou je bijvoorbeeld eens van een professional willen leren hoe je hippe filmpjes kan maken? Wij kunnen het organiseren. Docenten, oud-leerlingen, maar ook ouders en deskundigen van buiten de school verzorgen de cursussen. Zo leren we met en van elkaar.

We organiseren ook lezingavonden. Docenten geven een college over een specifiek onderwerp dat bijvoorbeeld bij het eindexamenonderwerp past of gepromoveerde oud-leerlingen komen vertellen over hun onderzoek.

Ook leerlingen organiseren lezingen tijdens de KWT. Alles gaat op eigen initiatief en vrijwel alles is mogelijk. Ieder jaar weer verschilt het aanbod van de cursussen en workshops. Het is dus zaak om het Montessori Academie Magazine, kortweg de MAM, goed in de gaten te houden. Ook kun je op de homepage van deze website zien voor welke cursussen je nog kunt inschrijven. Sommige cursussen worden na schooltijd gehouden, anderen tijdens de KWT. Over het algemeen geldt dat korte informatieve cursussen als thema KWT kunnen worden aangeboden, terwijl belangrijke cursussen als Cambridge Advanced English course alleen na schooltijd kan worden gegeven.

Iedere leerling die iets wil leren kan zich melden bij een van de coördinatoren van de Academie om een cursus aan te vragen. Deze gaan dan op zoek naar een docent en een lokaal. Helaas is het niet altijd mogelijk dat een cursus door kan gaan. Als er te weinig aanmeldingen zijn moet de Academie verstek laten gaan, helaas.

De coordinators van de Academie zijn:

Mevr. Makovitz: mkv@rml.nl

Dhr. Weeda: wda@rml.nl

Mevr. Wegman: wgm@rml.nl