Tutoren gezocht!

Tutor:

Wat doet een tutor? Een tutor geeft begeleiding aan een onderbouwleerling in een bepaald vak waar de onderbouwleerling moeite mee heeft. De tutor is zelf goed in dit vak en legt het uit aan de onderbouwleerling. Je geeft uitleg over bijvoorbeeld wiskunde theorie of Engelse grammatica en je helpt met het maken van moeilijke opgaven. Het kan ook zijn dat je de leerling helpt te plannen voor het vak. Je geeft ook opdrachten voor de eerst volgende keer als jullie weer afspreken.
Wat doet een supertutor? Een supertutor begeleidt een groep tutoren en leerlingen uit klas 1 en 2 die een tutor hebben. Bij voorkeur is een supertutor al een keer tutor geweest. De tutor zit zelf in een lokaal en krijgt een lijst om bij te houden wie er aanwezig zijn. De supertutor helpt de tutoren ook met vragen en problemen.
Wat doet een flextutor? Een flextutor helpt leerlingen wiens tutor die dag niet aanwezig is. Je bent dus flexibel inzetbaar en je begeleidt iedere dinsdag een andere leerling. Je geeft meerdere vakken op waarin je uitleg zou kunnen geven. Bij voorkeur is dit iemand die al en keer tutor is geweest, maar dat hoeft niet.
Waar  en wanneer vindt het plaats? De begeleiding vindt plaats tijdens vaste KWT’s in een vast lokaal. Dat is dit jaar op dinsdag. Als het moeilijk is om op die momenten af te spreken, kan je ook bij een docent geplaatst worden in een andere KWT.
Hoeveel uren begeleiding geef je? De begeleiding start ieder jaar in de maand december. Je zou een leerling 32 uren begeleiding (van 40 min. tijdens de KWT) moeten geven (dit zijn 40 uren en 8 uren voorbereidingstijd). Je kunt ook minder uren begeleiding geven en nog iets anders ernaast doen. Deze uren tellen mee voor je Montessori-Academie activiteiten.
Hoe kan dit bijdragen aan mijn toekomst? Het begeleiden van leerlingen kan ervoor zorgen dat jij een vak beter gaat begrijpen, omdat je intensief met de stof bezig bent. Leerlingen zeggen wel eens: “ik haal nu hogere cijfers voor het vak, omdat ik het moet uitleggen.”

Verder kan het heel nuttig zijn als je zelf later iets met onderwijs wilt doen of in een sector waarin je mensen moet begeleiden (denk aan psychologie en medische sector).

Het feit dat jij iemand iets uit wilt leggen en daar moeite voor doet en tijd aan besteedt, is natuurlijk altijd een goede toevoeging op je CV.

Bij wie kan je je aanmelden? Bij mevrouw Makovitz. Stuur een mail naar: mkv@rml.nl

 Heb je nog vragen?  Loop dan even binnen in lokaal 407.  Handig is ook om onderstaand formulier in te vullen.