Thema KWT KOKEN is vol!

Thema KWT KOKEN

Melk komt van de koe en vis komt uit zee. Maar waar komt de rode saus vandaan die over je spaghetti zit? Uit een pakje van de supermarkt? Is een biefstuk vierkant en verpakt in plastic? Hoe zit dat eigenlijk met ons eten? Wat eten we nu eigenlijk precies? Als jij het leuk vindt om rode spaghettisaus te maken en te leren hoe je zelf pasta kunt maken om je zelfgemaakte rode saus op uit te proberen, kom dan naar de 3 thema KWTs in november. Dan leer je hoe iets van de grond tot op je bord in elkaar zit. Dit staat er op het programma:

KWT 1 (vrijdag 16 november)  – het maken van een vinaigrette (een chique woord voor ‘slasaus’) en het zelf maken van mayonaise.

KWT 2 (vrijdag 23 november) – het maken van een sugo di pomodoro (de rode spaghettisaus die over de pasta gaat).

KWT 3 (vrijdag 30 november) – zelf pasta maken. We kneden het deeg met de hand en naar eigen inzicht kun je er lasagnabladen van maken, fettucine of pappardelle. Heerlijk met de rode saus die je vorige keer hebt gemaakt! Het kan zijn dat we je vragen de pastamachine uit je ouders keukenkastje mee te nemen, maar die komt er uiteraard weer schoon in terug.

 

 

Helaas kun je je voor deze serie niet meer opgeven. De Academie gaat kijken of er een tweede reeks georganiseerd kan worden. Daar kun je je wel vast voor opgeven: