Inschrijving Cambridge Certificate cursus

Net na de herfstvakantie starten we met de nieuwe cursussen voor bovenbouwleerlingen (evt 3 jaarlaag, na overleg). Je kunt je vanaf nu tot en met 6 oktober aanmelden . Hier alle gegevens op een rijtje:

  • dinsdag 13 oktober: VERPLICHTE INFO + QUIZ KWT  (diagnostische quiz, inschrijving loopt via mw. Faulkner)
  • 15 lessen van 60 min van 16.00 tot 17.00. Planning loopt ong. 1 les per  2 weken
  • boek
  • proef examens en de evaluatie daarvan
  • examen begin juni
  • kosten € 485,-

Wil je je inschrijven, mail dan naar cambridge@rml.nl  t.a.v. mw. Faulkner en geef je schoolmail, naam, klas en mentor op. Heb je nog vragen, mail dan ook naar bovenstaand mailadres. Je kunt ook de prezi bekijken:

Let op: tijdens de verplichte KWT op dinsdag 13 oktober wordt de inschrijving definitief. De lessen starten de week na de herfstvakantie.

https://prezi.com/view/M2h3i7g68d7r6jeL5f94/

Online museumbezoek

Online musea

Wat?Waar?
We beginnen gewoon in Amsterdam. We hoeven de trein niet te pakken, want we gaan digitaal naar het Van Gogh Museum. Je komt binnen op de begane grond en kunt met google streetview naar het schilderij dat je wilt zien. Om het goed te kunnen bekijken kun je op de inzet van het schilderij linksonder drukken, dan zie je de foto die je sterk kunt vergroten.
Dit is een van de vele beroemde schilderijen die het Van Gogh Museum online beschikbaar stelt om te worden bekeken. Ga naar:

Van Gogh Museum
Als we dan toch in Amsterdam zijn gaan we gelijk naar het Rijksmuseum. Daar moet je toch minstens één keer in je leven geweest zijn en minstens een werk van Rembrandt hebben gezien. Okay, we hoeven geen tram te pakken want het museum ligt op loopafstand van het Van Gogh. Daar gaan we:
Rijksmuseum
Nu gaan we naar het buitenland en wel naar Parijs. Het oude station langs de Seine is Musée d’Orsay geworden.
Het heeft een prachtige collectie 19e en 20e eeuwse kunst, waaronder de beroemde impressionisten Monet, Manet, van Gogh, Gauguin, Degas, Cézanne en Renoir.
Het huist ook het schilderij van Vincent van Gogh dat hij maakte in zijn nadagen in Auvers sur l’Oise, het dorp dat wij jaarlijks bezoeken op de terugweg van werkweek uit Parijs en waar wij altijd een wandelingetje maken langs deze kerk. Hopelijk gaan we er binnenkort weer heen.
Musée d'Orsay
Natuurlijk zou je met paps en mams in de vakantie naar Rome zijn gegaan en zouden ze je hebben meegenomen naar het Vaticaans Museum waar de Sixtijnse kapel zich bevindt met de prachtige en wereldberoemde muurschildering van Michelangelo.
Je vindt het hier:
Vaticaans Museum
Okay, nog een museum dan, omdat we het niet kunnen laten. We gaan naar Londen, daar heb je immers altijd al een keer naar toe willen gaan. Nog afgezien van het feit dat alleen het gebouw al zeer de moeite waard is, vind je er ook nog beroemde stukken zoals de betwiste Elgin Marbles en de Sutton Hoo helm. Kijk zelf:
British Museum
Als we dan toch in Londen zitten pakken we de metro en gaan naar de Tate Gallery, waar we een prachtig overzicht krijgen van Britse kunstenaars en ook getrakteerd worden op het werk van Turner, de beroemde Engelse 'vader van de moderne kunst' en naamgever van de Turner Prize. Ga naar:
Tate Britain

Corona prijsvraag

De Coronaprijsvraag heeft 2 prachtige verhalen opgeleverd die allebei in de prijzen zijn gevallen. 

Haroun Meester en Wenbei Chen hebben allebei hun ervaringen met het corona virus opgeschreven en delen dat met de rest van de school. Je kunt hun verhalen lezen door op onderstaande links te drukken.

Haroun (wat een prachtige naam als je aankomend schrijver bent en de beroemde Salman Rushdie heeft al over je geschreven: Haroun and the sea of stories) schreef zijn ervaringen op toen het virus toch z’n moeder trof. Lees het hier: https://montessorilyceumrotterdam.sharepoint.com/:b:/s/MontessoriAcademie/EbC20IexVURAopAicbCekIQBt2ri9IMewkLbYDfAsfBzXA?e=bQXHKT

Wenbei kreeg totaal andere associaties met het virus en zag alles in een iets ruimer licht. Lees haar zeer korte verhaal hier:

https://montessorilyceumrotterdam.sharepoint.com/:b:/s/MontessoriAcademie/EZ_NQhBbCL5PkDciFSrJssoBMSg_v97YTrnvk1IPzuhaJQ?e=gsJcwg

CineMA gedurende Corona

Als je tot aan de zomervakantie wilt genieten van wat extra cultuur, volg dan de Montessori Academie Filmzomer. Je krijgt 10 weken lang de mogelijkheid om diverse films te zien, waarvan de meesten ofwel klassiekers zijn ofwel prachtige verfilmde literatuur. Het blijft natuurlijk wel school en daarom zijn deze films niet ondertiteld! Goed voor je Engels. Je zult zien dat je daar snel aan gewend bent. Op deze manier kom je fluitend door de coronacrisis en door je schoolcarriere.

De films staan op sharepoint en iedere week wordt er een nieuwe link naar de volgende film op het programma gepubliceerd. Het kan zijn dat je eerst zelf moet inloggen op sharepoint met je rml gegevens (dezelfde als je email en Magister gegevens).

Bekijk het programma en ga naar de sharepointlink via onderstaande paginalink:

http://www.montessoriacademie.nl/programma-filmzomer/

Brei clinics

Beste brei kwt-ers,

Helaas, net toen we wilden starten met het brei kwt werden we getroffen door de coronavirus crisis. We moeten nu alles op afstand van anderhalve meter van elkaar doen en dus gaan we online met de brei clinics van Juf Marianne en Juf Miek. Je leert in korte tijd om een koord te maken en steken op te zetten om vervolgens in de volgende les recht  te leren leren breien en vervolgens ook averechts. Juf Marianne kan je daarbij niet helpen zoals ze dat vorig jaar nog deed (zie foto) en daarom moet je nu goed naar het filmpje kijken.

Ga voor de brei clinics naar: http://www.montessoriacademie.nl/brei-clinics/

Winter kwt’s

Wat is dat nou toch jammer dat de school dicht is gegaan, net toen we met deze serie kwt’s wilden beginnen. Het is helaas niet anders. Wat de Academie in de aanbieding heeft zijn brei clinics. Ga daarvoor naar de breipagina. Zodra deze brei clinics zijn georganiseerd gaan we kijken of we iets dergelijks kunnen doen met programmeren. Tenslotte komt er ook nog een borduur clinic, zodat je bijvoorbeeld je mondkapje kun decoreren met je eigen naam of een mooi logo.