Literair café

Dinsdag 17 maart komt oud geschiedenisdocent Arie van Ede zijn nieuwste boek presenteren tijdens het Literair Café. We beginnen om 16.00 uur in de Mediatheek. Als je bij deze boekpresentatie aanwezig wilt zijn schrijf je dan hieronder in, dan is er vast ook een versnapering waar je op kunt rekenen. Na afloop van de presentatie is er gelegenheid om met de schrijver te spreken en uiteraard is zijn boek in de Mediatheek te koop.

Spaans voor 2e jaars

Heb je in het verleden Spaans voor beginners gedaan op de Montessori Academie? Zou je graag nog wat meer willen leren? Dan kun je je hieronder opgeven voor een korte cursus voor 2e jaars, het vervolg op de beginnerscursus. Het maakt niet uit hoe lang geleden je de beginnerscursus hebt gedaan, als je het materiaal nog hebt ben je zo weer helemaal bij. De afspraken met de docent moeten nog worden gemaakt dus we weten nog niet wanneer precies de cursus van start gaat, maar de kosten zullen ongeveer hetzelfde zijn als de beginnerscursus, dus 80 euro inclusief lesmateriaal.

Vraag inlichtingen bij mevrouw Makovitz of schrijf je gelijk hieronder in:

De Dag van de Jonge Jury

Op deze dag wordt de enige publieksprijs voor het beste jeugdboek, de Prijs van de Jonge Jury, uitgereikt aan de schrijver van het boek dat de meeste stemmen van jullie krijgt. Dit unieke eendaagse festival keert jaarlijks terug en draait volledig om schrijvers en jeugdliteratuur. Verschillende schrijvers geven interviews, signeren boeken en lopen rond, zodat jullie lekker makkelijk met je favoriete schrijver in contact kunnen komen. Ook zijn er workshops, voordrachten, verschillende activiteiten in de gangen en is er altijd weer een te gek podiumprogramma. De Dag van de Jonge Jury is woensdag 3 juni 2020. Vanaf februari zullen verschillende docenten van de sectie Nederlands tijdens de KWT aandacht besteden aan de genomineerde boeken.

  • voor wie: 25-30 brugklassers en tweedeklassers die van lezen houden
  • kosten:kaartje voor de treinreis naar Utrecht: ca. € 21,00

Schrijf je hieronder in:

Winter kwt’s

De beste manier om goed de winter door te komen is om gezellig bij elkaar te zitten en iets te leren dat je nog niet kunt of kent. Schrijf je daarom in voor de winter kwt’s.

De keuze is uit

  • breien
  • borduren
  • schoonschrijven (handschrift verbetering)
  • Italiaans voor beginners
  • programmeren

Je kunt je in principe voor alle winter kwt’s inschrijven, maar het zou zielig zijn als daardoor iemand anders niet mee zou kunnen doen, dus bij dubbele inschrijving kan het zijn dat je uitgeloot wordt. Geef daarom hieronder je voorkeur aan als je je voor meer dan 1 winter kwt inschrijft.

Tutoraat

Mevr. Makovitz is op zoek naar tutoren. Zit je in de bovenbouw en ben je heel goed in een bepaald vak, geef je dan op bij haar als tutor. Het zou zelfs kunnen zijn dat je in aanmerking komt voor de titel SUPER TUTOR!

Als je vragen hebt neem dan contact op met mevr. Makovitz. Je kunt haar vinden in haar lokaal op de 4e verdieping of je stuurt haar een mail mkv@rml.nl. Je kunt je uiteraard ook direct aanmelden door onderstaand formulier in te vullen.

Kook KWT is vol!

Helaas, je kunt je niet meer inschrijven voor het kook KWT. De belangstelling was zo groot dat we alle plekken snel bezet hadden.

Je kunt je nog wel op de lijst laten zetten voor het vervolg in januari/februari. Daarvan is nu nog niet bekend wanneer het start en wat we allemaal gaan maken. Dat lees je in de kerstMAM van eind december.

Als je onderstaand formulier invult heb je in ieder geval plek voor de volgende kook KWT.

Cursus Spaans voor beginners

Na de toetsweek begint de cursus Spaans voor beginners. De eerste les is op donderdag 14 november om 16.00 uur in lokaal 406. De kosten voor 8 lessen van een uur zijn 10 euro per les, dus 80 euro, inclusief lesmateriaal. Je moet je wel eerst even inschrijven voor de cursus. Doe dat hieronder.

Cursus Chinees

Ook dit jaar weer organiseert de MA de cursus Chinees. De cursus die op maandag 18 november zou beginnen is helaas niet doorgegaan. We zitten echter niet bij de pakken neer en bieden dezelfde cursus aan voor het voorjaar 2020. Je krijgt dan 15 lessen van een klokuur. De kosten zijn 150 euro. Het boek, Chinees, een makkie! kost 39,95 en kan zelfstandig worden besteld.

Er moet echter bij worden vermeld dat we dan geen cursus voor gevorderden kunnen organiseren.

Vul hieronder het formulier in:

Inschrijving Cambridge cursus 2019/2020. Inschrijving gesloten!

De Cambridge Advanced English course is een dure cursus waar je ouders voor moeten betalen. We willen dan ook zeker weten dat je ouders er mee eens zijn dat je de cursus gaat volgen. Lees daarom allereerst wat de cursus inhoudt en wat de kosten ervan zijn:

https://www.montessoriacademie.nl/cambridge-advanced-english-certificate/

Als je alles met hen hebt besproken mag je je hieronder inschrijven door het formulier in te vullen. Je ouders krijgen dan ook nog een formulier ter ondertekening zodat zij weten dat je je aan de cursus hebt verbonden. Je inschrijving komt bij mevrouw Faulkner terecht. Als je nog vragen hebt, schroom dan niet om bij haar langs te gaan of haar een mailtje te sturen: cambridge@rml.nl. Let op: de inschrijving voor de cursus sluit op 1 oktober 2019. Als je ingeschreven bent schrijf dan vrijdag 4 oktober in je agenda: tijdens de kwt word je uitgenodigd om een quiz te doen. De lessen starten op maandag 28 oktober aanstaande. Heb je twijfels en wil je toch weer opzeggen dan heb je t/m vrijdag  4 oktober de kans om dat te doen. Na die datum wordt je verzoek niet meer ingewilligd en krijgen je ouders gewoon een rekening.