Inschrijving NK debatteren en/of debattoernooi

Vond jij maatschappijleer het leukste vak ooit (ja, natuurlijk!)? Had je een top cijfer voor debatteren en betoog schrijven bij Nederlands? Of heb je gewoon altijd je mening klaar en het laatste woord thuis en in de klas?

Schrijf je dan in voor het RML debatteam en doe (o.a.) mee aan het NK Debatteren voor scholieren (bovenbouw) of aan het Onderbouw Debattoernooi!

Je krijgt een training debatteren van het Nederlands Debat Instituut (bovenbouw: 12 oktober van 13-16u) en daarna doen we met 2 teams mee aan de voorrondes van het Nationaal Kampioenschap en het Onderbouw Debattoernooi.

Interesse? Mail wst@rml.nl! En doe het snel!

Inschrijving Wetenschapsklas

Direct na de herfstvakantie begint de Wetenschapsklas voor brugklasleerlingen. De kosten zijn 195 euro per leerling, dus je moet wel eerst je ouders om toestemming vragen. Lees wat je ervoor krijgt op http://www.montessoriacademie.nl/wetenschaps-en-techniekklas/

Als je zeker bent dat je mee wilt doen, stuur dan een mail naar de administratie: administratie@rml.nl met als onderwerp ‘Inschrijving Wetenschapsklas’ met daarin je naam, klas en schoolmail.

Inschrijving theaterklas

Dinsdagmiddag 26 oktober, dus direct na de herfstvakantie, begint de theaterklas. Als je mee wilt doen met deze activiteit die speciaal voor brugklassers wordt georganiseerd moet je snel reageren. Lees de algemene informatie op

https://www.montessoriacademie.nl/theaterklas/

en bepreek met je ouders of je deze cursus mag doen. Het kost 195 euro en daarvoor krijg je 12 dinsdagmiddagen van 14.45 tot 16.15 met spel, zang en dans onder leiding van onze theaterdocent.

Doe je mee? Stuur dan een mail met je naam, klas en schoolmail naar administratie@rml.nl met als onderwerp ‘inschrijving theaterklas’.

Inschrijving Italiaans voor beginners voor onderbouwleerlingen

Dit jaar hebben we veel geluk: mw Lili Fischer gaat stage lopen als docent Italiaans en geeft 8 gratis lessen Italiaans aan een onderbouwklas. We hebben 30 plekken dus wie het eerst komt die het eerst maalt. De lessen beginnen op woensdag 27 oktober tijdens de KWT en eindigen op woensdag 22 december. Het les materiaal krijg je uitgereikt op de eerste les. Bedenk je voordat je je inschrijft of je tijd genoeg hebt en er goed genoeg voorstaat om deze extra activiteit te doen. Als je niet zeker bent, vraag het dan aan je mentor. Het is niet de bedoeling dat je je inschrijft en vervolgens niet komt. Je gaat de verplichting aan om deel te nemen aan deze les.

Meld je aan voor deze cursus door je naam, schoolmail, klas en mentor te mailen aan MA@rml.nl met als onderwerp “inschrijving Italiaanse les”. Je kunt je ook inschrijven via Peppels.

Inschrijven Cambridge Advanced English course

Vanaf vandaag kunnen alle bovenbouwleerlingen zich inschrijven voor de Cambridge Advanced English course van schooljaar 2021-2022. We verwachten dat alles weer onbeperkt kan plaatsvinden nu het erop lijkt dat Corona geen roet meer in het eten gaat gooien. Voordat je je inschrijft is het handig om de CAE pagina goed door te nemen, samen met je ouders zodat je weet waar je aan begint en waar je ouders voor gaan betalen. https://www.montessoriacademie.nl/cambridge-advanced-english-certificate/

Als je zeker bent en je hebt toestemming gekregen van je ouders, geef je dan op via cambridge@rml.nl en vergeet niet je naam, schoolmail, klas en mentor op te geven. Ook als je nog vragen hebt, stuur dan een mail naar mw. Faulkner via cambridge@rml.nl.

De leesclub van de onderbouw

De RML-leesclub

Houd je echt van lezen of wil je misschien gestimuleerd worden om nog meer te lezen? Raak je niet over je boek uitgesproken en ben je benieuwd wat anderen ervan vinden? Heb je er ook altijd al van gedroomd om mee te doen aan De Jonge Jury? En om uit een mooie lijst van boeken jouw absolute favoriet te kiezen en mee te stemmen? Dan is de RML-leesclub zeker iets voor jou!

WAT?

De RML-leesclub is een interessante aanvulling op je gewone lesprogramma; speciaal bedoeld voor lezers uit de brugklas en de tweede. Samen lezen we (een aantal van) de elf boeken die De Jonge Jury https://jongejury.nl heeft geselecteerd. En misschien wel meer. Want we staan altijd open voor goede boekentips. Ook die van jou!

Waar we over praten als we over boeken praten? Over van alles: je mening, de personages, het plot en wat het boek zo anders, zo spannend of juist zo ontzettend echt maakt.

WANNEER?

De leesclub begint in februari en gaat in ieder geval door tot eind mei. We komen twee keer per maand bij elkaar; tijdens het KWT-uur.

HOE?

Ben je ook zo enthousiast? Schrijf je dan z.s.m. in door een mail te sturen naar hdj@rml.nl of naar plq@rml.nl. Wacht niet te lang; vol = vol!

Kijk ook alvast ’s op de website van De Jonge Jury: www.jongejury.nl

Online museumbezoek

Online musea

Wat?Waar?
We beginnen gewoon in Amsterdam. We hoeven de trein niet te pakken, want we gaan digitaal naar het Van Gogh Museum. Je komt binnen op de begane grond en kunt met google streetview naar het schilderij dat je wilt zien. Om het goed te kunnen bekijken kun je op de inzet van het schilderij linksonder drukken, dan zie je de foto die je sterk kunt vergroten.
Dit is een van de vele beroemde schilderijen die het Van Gogh Museum online beschikbaar stelt om te worden bekeken. Ga naar:

Van Gogh Museum
Als we dan toch in Amsterdam zijn gaan we gelijk naar het Rijksmuseum. Daar moet je toch minstens één keer in je leven geweest zijn en minstens een werk van Rembrandt hebben gezien. Okay, we hoeven geen tram te pakken want het museum ligt op loopafstand van het Van Gogh. Daar gaan we:
Rijksmuseum
Nu gaan we naar het buitenland en wel naar Parijs. Het oude station langs de Seine is Musée d’Orsay geworden.
Het heeft een prachtige collectie 19e en 20e eeuwse kunst, waaronder de beroemde impressionisten Monet, Manet, van Gogh, Gauguin, Degas, Cézanne en Renoir.
Het huist ook het schilderij van Vincent van Gogh dat hij maakte in zijn nadagen in Auvers sur l’Oise, het dorp dat wij jaarlijks bezoeken op de terugweg van werkweek uit Parijs en waar wij altijd een wandelingetje maken langs deze kerk. Hopelijk gaan we er binnenkort weer heen.
Musée d'Orsay
Natuurlijk zou je met paps en mams in de vakantie naar Rome zijn gegaan en zouden ze je hebben meegenomen naar het Vaticaans Museum waar de Sixtijnse kapel zich bevindt met de prachtige en wereldberoemde muurschildering van Michelangelo.
Je vindt het hier:
Vaticaans Museum
Okay, nog een museum dan, omdat we het niet kunnen laten. We gaan naar Londen, daar heb je immers altijd al een keer naar toe willen gaan. Nog afgezien van het feit dat alleen het gebouw al zeer de moeite waard is, vind je er ook nog beroemde stukken zoals de betwiste Elgin Marbles en de Sutton Hoo helm. Kijk zelf:
British Museum
Als we dan toch in Londen zitten pakken we de metro en gaan naar de Tate Gallery, waar we een prachtig overzicht krijgen van Britse kunstenaars en ook getrakteerd worden op het werk van Turner, de beroemde Engelse 'vader van de moderne kunst' en naamgever van de Turner Prize. Ga naar:
Tate Britain