Musical Wedergeboorte

Vanaf oktober wordt er door vele leerlingen hard gewerkt aan de musical Wedergeboorte. Deze vertelt het verhaal van drie meiden uit de 22ste eeuw die terugreizen naar de renaissance om te onderzoeken hoe het toch mogelijk is dat er drie portretten van Leonardo da Vinci zijn die sprekend op hen lijken. In Florence komen ze talloze historische figuren tegen, waaronder Ludovico Sforza (de hertog van Milaan) en Bayezid II (de Grote Turk, zoals de Ottomaanse oppervorst destijds eervol werd genoemd).

Om deze musical van woe 6 april t/m zat 9 april succesvol in onze aula ten tonele te voeren zoeken we nog naar twee groepen leerlingen die de Milanese troepen en de Turkse janitsaren kunnen spelen. Voor beide groepen gaat het maar om twee scènes, waarin alleen als groep af en toe iets wordt gezegd. Het is dus niet nodig om te kunnen zingen en dansen (al mag dat natuurlijk wel in het slotlied…) Je bent er in de voorbereiding dus maar weinig tijd aan kwijt (2x repeteren), maar in de voorstellingsweek wordt natuurlijk wel verwacht dat je er minstens 2 van de 4 voorstellingen bij bent.

Zit je in klas 2 t/m 5 en lijkt je het leuk om op deze manier tòch nog aan de musical mee te kunnen doen en je 40 MA-uren binnen te halen? Meld je dan aan via MON@rml.nl. Of ga terug naar de homepage en geef je specifiek op als acteur, kostuummaker of decormaker: www.montessoriacademie.nl

Zit je in de brugklas of eindexamenklas maar wil je tòch heel graag meedoen? Dan kun je je ook aanmelden, maar moet er eerst toestemming worden gegeven om mee te doen.

Als je niet (meer) weet wat die renaissance ook weer is, download dan hier de reader die in 2005 is vervaardigd door de sectie Literatuur.