Brei clinics

Helaas was het dit jaar niet mogelijk om de brei kwt’s te organiseren vanwege het coronavirus. Hoe lang we thuis moeten blijven weet niemand, maar wat we thuis kunnen doen, dat weet de Montessori Academie. We bieden namelijk een online brei clinic aan. Iedere week wordt er een nieuwe clinic gepresenteerd.

Het idee is dat je wol en breinaalden koopt. In het filmpje wordt uitgelegd wat je het beste kunt kopen. We gaan een geweldig mooi vlaggetjeskoord maken van wol, precies anderhalve meter lang, zodat het goed tot je doordringt hoeveel anderhalve meter eigenlijk is. In de eerste clinic wordt je geleerd hoe je het koord met de hand kunt knopen en hoe je steken opzet op een breipen. Als je dit kunt ben je klaar voor clinic 2.

Heel succes met het koord en het opzetten van je steken en het maken van je koord!

Heb je goed geoefend? Ga dan nu verder en leer recht breien zodat je een ribbeltjespatroon krijgt en leer ook hoe je je lapje kunt afhechten in clinic 2.

Je kunt nu in principe al een vlaggetjes koord maken met alleen rechte ribbeltjes lapjes. Veel plezier met breien!

In clinic 3 gaan leren hoe je averecht kunt breien en dus ook hoe je met een pen recht en daarna een pen averecht de tricotsteek kunt maken. Deze steek herken je wel; vrijwel al je truien zien er zo uit. Hier is clinic 3, enjoy!

In clinic 4 behandelen we een combinatie van rechte en averechtse steken en krijg je diverse patronen. Kijk goed en ga daarna flink aan de slag. Veel plezier ermee.

Volgende keer nog meerderen en minderen en dan zijn jullie al aardig op weg om je eigen zomertruitje te maken. We gaan op zoek naar een leuk patroon.

Bekijk hier de instructie om te minderen en meerderen:

We hebben een leuk patroon voor jullie gevonden hoor. Kijk eens wat een schattig zomertruitje! Voor de jongens die meedoen zoeken we nog even verder naar iets stoers om te breien. Als je straks het patroon kunt “ontcijferen” kun je dit patroon downloaden en beginnen.

Het lijkt misschien moeilijk, maar het is alleen ribbeltjes breien en de tricot steek. Die kennen jullie, dus ga aan de slag! Zoek wat leuke kleuren bij elkaar en… zit dat strikje je dwars? Dan brei je die gewoon niet.

PATROON

Je kunt het patroon hier downloaden zodat je vast kunt beginnen met voorbereiden, zoals het uitzoeken van de kleuren, de breinaalden kopen en aan een proeflapje beginnen. Dat is echt nodig, kijk maar naar de voorbeelden hieronder:

RESULTAAT

Bekijk hier het resultaat en de laatste tips zodat je gewapend met kennis de uitdaging aangaat.

Dit was de laatste clinic.